GR Yaris: Näkemyksiä ämpärimallisesta istuimesta (Osa 1)

Tehtäväsi jälkeen, kun vaihdoin tehtaan penkit täysiin kilpaistuimiin, on selvää, että jos haluat todella tuntea GR Yaris RZHP:n ajosuorituksen ytimessään, täytyy asentaa täydet kilpaistuimet.

Koska tavallisilla istuimilla, jotka eivät sovi kooltaan ja asennoltaan, et voi tarkasti tuntea auton käyttäytymistä.

Kun voit tuntea auton käyttäytymisen ytimessään, mikä tahansa auto tulee nautittavaksi, erityisesti GR Yaris. Se on uskomattoman hauskaa.

Nyt, kuten otsikko viittaa, haluan esitellä näkemykseni täyden kilpaistuimen asentamisen jälkeen GR Yarisiin ja jatkaa noin 500 kilometrin matkaa moottoritiellä. (Tämä sivu on kirjoitettu maaliskuussa 2021, viimeisin päivitys huhtikuussa 2023)

Valitsin BRIDE ZEIG IV:n. Kuulin sen sopivan lyhyille jaloille.

Jos olet varma raajojesi pituudesta, muut mallit saattavat myös sopia.

Omassa tapauksessani, minä, Rikutsu-Kone-Taro, asensin sen vain kuljettajan istuimeen kustannustehokkuuden vuoksi.

Ei aramidia hintarajoitusten vuoksi. Valitsin ei-laajennetun version kokeillakseni tiukempaa istuvuutta. Asennusasento on alustava, istuin säädetty niin matalalle kuin mahdollista sekä etu- että takaosassa. (Katso kuva 1)

Kuva1

Istuimen istuvuutta lannerangan alueella on vielä parannettava. Joten myös tässä asiassa on parantamisen varaa. (Katso kuva 2)

Kuva2

Turvavyö pysyy muuttumattomana.

Täyden kilpaistuimen asentamisen ensimmäinen hyöty on auton käyttäytymisen tunteen parantuminen ytimessäsi, mutta sen lisäksi, kuten yleisesti sanotaan, se on vähemmän väsyttävä ja vähemmän todennäköisesti aiheuttaa alaselkäkipua. Se on selvä parannus.

Tämä johtuu todennäköisesti siitä, että pakarat lannerangasta ovat tiukasti istuimen pidossa, joten näillä alueilla olevat lihakset eivät joudu työskentelemään niin kovasti. Todennäköisesti siksi, että sinun ei tarvitse ponnistella yhtä paljon ylläpitääksesi ryhtiäsi.

Ihmiset käyttävät tiedostamattaan monenlaisia lihaksia ylläpitääkseen asentoaan hienovaraisesti.

Vähentämällä lihaksien rasitusta täydellisen kilpaistuimen pidon avulla se on todennäköisesti vähemmän altis alaselkäkipulle. Joten “Rikutsu-Kone-Taro” spekuloi.

Vaihteenvalitsimen suhteellinen asento on parantunut merkittävästi. Myös, koska jalat eivät levitä rentoutuneena, kytkimen käyttö on helpompaa. Siksi vaihteiden vaihto on tullut uskomattoman nautinnolliseksi. (Myöhemmin asensin CAE Ultra Shifterin (Kuva3), pikavaihteen, joka teki vaihtamisesta vieläkin nautinnollisempaa. Lisätietoja klikkaamalla tästä)

Kuva3

Koetunäkökenttä on mielestäni lisääntynyt tuulilasin kulman ja istuma-asennon välisen suhteen vuoksi. Vaihtokauppana tuulilasin alapuolinen kuollut kulma on laajentunut, mikä vaikeuttaa tien pinnan näkemistä.

Joten on tarpeen olla erityisen varovainen ajettaessa kapeilla, tuntemattomilla teillä, erityisesti sateisina tai pilvisinä päivinä.

Oh, ja sitä ei laajasti tunneta, mutta takanäkölasiin on kaksi nivelä, joten voit säätää korkeutta melko paljon. Siksi istuma-asennon alenemisesta johtuva näkyvyyden huonontuminen on lähes huomaamaton.

Vaihdettuani istuimet, ajoin heti jatkuvasti 500 kilometriä moottoritiellä Tokiosta Hokurikun kaupunkiin arvioidakseni istuimen tuntumaa, ja se paransi merkittävästi ajon helppoutta.

Myös tämä saattaa olla vain minä, mutta koska täydet kilpaistuimet kietovat kehosi, se tuntuu selittämättömän mukavalta.

Se on kuin koira (tai kissa), jota omistaja halaa ja joka tuntee olonsa turvalliseksi… jotain sellaista.

Kun avaat oven ja näet tiukasti istuvat kilpaistuimet, ajattelet, “Vau, tuo näyttää siistiltä.” Se on toinen hyöty niiden asentamisesta.

Mitä haittoihin tulee, kuten aiemmin mainittiin, alemmaksi asettunut istuma-asento tekee auton tilantunteen arvioimisesta yhä vaikeampaa.

Se ei ole ongelma maantieajossa, mutta sateisina tai pilvisinä päivinä, kun rakennusten ajo-opasteisiin on asennettu reunakiviä tai pyörän pysäköintikiiloja, saattaa olla helpompaa osua pyöriin. Tarkista kuljettajan puolen oven peilistä näkymä pääsyvaatimuksista kuva 4. (Erityisesti oikean oven peilin kuollut kulma, klikkaa tästä)

Kuva4

Joten mielestäni kapeat, mutkittelevat vuoristotiet, erityisesti mutaiset, ovat melko vaarallisia.

Saatat pudota laaksoon. (Jos haluat lisätietoja “Kulman hyökkäämisestä ja kaatuminen ojaan”, klikkaa tästä)

Myös tuntemattomien teiden ajaminen harvoilla katuvaloilla yöllä voi olla melko vaarallista.

Tänään Rikutsu-Kone-Taro ajoi Tokiosta Hokurikuun GR Yarisissa arvioidakseen istuimen mukavuutta, ja se oli todella pelottavaa. Sataa myös.

En juuri koe tällaista pelkoa rakkaalla Peugeot 208:llani (vanha malli), jota käytän työmatkoihin. Se on fantastinen, hyvin tehty auto, jota voin ajaa ilman jännitystä. (Vaihdettu Nissan Note 4WD:hen huhtikuusta 2022)

Se ei ole yhtä nopea kuin GR Yaris, mutta se on silti melko nopea auto. Se on kätevä käytettäväksi kaupunkikaduilta moottoriteille.

“Valmistajan vaihtoehdot ja jälleenmyyntiarvo” -artikkelissa kirjoitin, että turvallisuusajon tukijärjestelmiä ja navigointia ei kannata hankkia jälleenmyyntiarvon kannalta, mutta jos valmistajan vaihtoehdot voivat täysin poistaa tämän pelon, ehkä niiden ostaminen kannattaa… Sitä mietin nyt.

Tämä oli kaikki tällä kertaa.

Napsauta tästä aiheiden sisällysluetteloon.
Napsauta tästä TOYOTA GR Yarisiin liittyvien sivujen saamiseksi.
Napsauta tästä NISSAN Note 4WD:hen liittyvien sivujen saamiseksi.
Napsauta tästä veneyhteisön ja purjehduksen sivujen saamiseksi.

コメントする

メールアドレスが公開されることはありません。 が付いている欄は必須項目です