GR Yaris: Näkemyksiä nopean vaihteenvalitsimen käytöstä (Osa 1)

Tein yhteenvedon siitä, mitä opittuani vaihdettuani tehdasvalmisteiset istuimet täysiin kilpaistuimiin, jos haluat todella tuntea GR Yaris RZHP:n ajosuorituskyvyn ytimessään, on ehdottoman välttämätöntä asentaa täydet kilpaistuimet.

Koska tavallisilla istuimilla, jotka eivät sovi koon ja sijainnin suhteen, et voi tuntea auton käyttäytymistä tarkasti.

Kun voit tuntea auton käyttäytymisen ytimessään, mikä tahansa auto tulee nautittavaksi, erityisesti GR Yaris. Se on uskomattoman hauskaa.

Nyt, kuten otsikossa vihjataan, haluaisin esitellä havaintoni täyden kilpaistuimen asentamisen jälkeen GR Yarikseen ja ajamisen jatkuvasti noin 500 kilometrin matkan moottoritiellä. (Tämä sivu on kirjoitettu maaliskuussa 2021, viimeisin päivitys huhtikuussa 2023)

Valitsin BRIDE ZEIG IV:n. Kuulin sen sopivan lyhyille jaloille.

Jos olet varma raajojesi pituudesta, muut mallit saattavat myös sopia.

Omalla kohdallani, Rikutsu-Kone-Taro, asensin sen vain kuljettajan istuimeen kustannustehokkuuden vuoksi.

Ei aramidia hintarajoitusten vuoksi. Valitsin ei-leveän version kokeillakseni tiukempaa istuvuutta. Asennusasento on alustava, istuin säädetty mahdollisimman alas sekä etu- että takapuolelle. (Katso kuva 1)

Kuva1

Lannerangan ympärillä oleva istuvuus vaatii vielä parantamista. Joten tällä alueella on myös parannettavaa. (Katso kuva 2)

Kuva2

Turvavyö pysyy muuttumattomana.

Ensimmäinen etu täysien kilpaistuinten asentamisesta on auton käyttäytymisen tunteminen ytimellä, mutta sen lisäksi, kuten yleisesti sanotaan, se on vähemmän väsyttävää ja vähemmän todennäköistä aiheuttaa alaselkäkipua. Se on ehdoton parannus.

Tämä johtuu todennäköisesti siitä, että pakarat lannerangan alueella ovat tiukasti kiinni istuimessa, joten niiden alueen lihaksia ei tarvitse työskennellä yhtä kovasti. Todennäköisesti siksi, ettet tarvitse yhtä paljon vaivaa pitääksesi ryhtisi.

Ihmiset käyttävät tiedostamattaan monenlaisia lihaksia pitääkseen ryhtinsä.

Vähentämällä lihasten rasitusta täysien kilpaistuinten pidolla se todennäköisesti altistuu vähemmän alaselkäkipuun. Joten “Rikutsu-Kone-Taro” spekuloi.

Vaihdevivun suhteellinen sijainti on parantunut merkittävästi. Lisäksi, koska jalat eivät levitä vaikka rentoutuisivatkin, kytkimen käyttö on helpompaa. Siksi vaihteensiirtäminen on tullut uskomattoman nautittavaksi. (Myöhemmin asensin CAE Ultra Shifterin (Kuva 3), pikavaihdevivun, joka teki vaihtamisesta vieläkin nautinnollisempaa. Yksityiskohtaiset tiedot, klikkaa tästä)

Kuva3

Tuntuu siltä, että näkyvyys on lisääntynyt tuulilasin kulman ja istuma-asennon suhteen. Vastineeksi tuulilasin alapuolella oleva kuollut kulma on laajentunut, mikä vaikeuttaa tien pinnan näkemistä.

Joten ylimääräinen varovaisuus on tarpeen ajettaessa kapeilla, tuntemattomilla teillä, erityisesti sateisina tai pilvisinä päivinä.

Ai niin, sitä ei laajalti tunneta, mutta huoneen taustapeilillä on kaksi nivelä, joten voit säätää korkeutta melko paljon. Siksi istuma-asennon alenemisesta johtuva taaksepäin suuntautuvan näkyvyyden heikkeneminen on lähes mitätön.

Vaihdettuani istuimet ajelin välittömästi 500 kilometriä moottoritiellä Tokiosta Hokurikun kaupunkiin arvioidakseni istuinten tunnetta, ja se paransi merkittävästi ajomukavuutta.

Lisäksi tämä saattaa olla vain minun kokemukseni, mutta koska täysituntuiset kilpaistuimet ympäröivät kehosi, se tuntuu käsittämättömän mukavalta.

Se on kuin koira (tai kissa), jota sen omistaja halaa ja tuntee olonsa turvalliseksi… jotain sellaista.

Nähdessäsi tiukasti istuvat kilpaistuimet, kun avaat oven, ajattelet, “Vau, tuo näyttää siistiltä.” Se on toinen etu niiden asentamisessa.

Mitä haittoihin tulee, kuten aiemmin mainittiin, matalampi istuma-asento tekee auton tilan tunteen arvioimisesta yhä vaikeampaa.

Se ei ole ongelma ajaessa moottoritiellä, mutta sateisina tai pilvisinä päivinä, kun jalkakäytävillä on kaiteet tai pyörän pysäytyspaikkoja rakennusten ajoissa, renkaiden osuminen niihin saattaa olla helpompaa. Tarkista pätevyys kuljettajan puolen oven peilin kautta kuvassa 4. (Erityisesti oikean oven peilin sokea kohta, klikkaa tästä)

Kuva4

Joten, mielestäni kapeat, mutkaiset vuoristotiet, erityisesti mutaiset sellaiset, ovat melko vaarallisia.

Voit pudota laaksoon. (“Hyökkäämällä kuolleen kulman kulmaan ja putoamalla ojaan” epäonnistumisen tapauksessa, klikkaa tästä)

Lisäksi öisin ajaminen tuntemattomia katuja pitkin, joissa on vähän katuvaloja, saattaa olla melko vaarallista.

Tänään Rikutsu-Kone-Taro ajoi Tokiosta Hokurikuun GR Yariksella arvioidakseen istuimen mukavuutta, ja se oli todella pelottavaa. Tihkuu myös.

En juuri koe tällaista pelkoa rakastamallani Peugeot 208:lla (vanha malli), jota käytän työmatkoilla. Se on upea, hyvin tehty auto, jota voin ajaa jännityksettä. (Vaihdettu Nissan Note 4WD:ksi huhtikuusta 2022)

Se ei ole niin nopea kuin GR Yaris, mutta se on silti melko nopea auto. Se on kätevä kaupunkikaduilta moottoriteille.

Valmistajan vaihtoehtojen ja jälleenmyyntiarvon suhteen kirjoitin, että turvallisuuden ajonapitusjärjestelmät ja navigointi eivät ole sen arvoisia jälleenmyyntiarvon kannalta, mutta jos valmistajan vaihtoehdot voivat täysin poistaa tämän pelon, ehkä se on ostamisen arvoista… Sitä ajattelen nyt.

Siinä kaikki tällä kertaa.

Napsauta tästä aiheiden taulukonäkymään.
Napsauta tästä Toyota GR Yariksen sivuihin.
Napsauta tästä NISSAN Note 4WD -sivuihin.
Napsauta tästä veneily- ja purjehdussivuihin.

コメントする

メールアドレスが公開されることはありません。 が付いている欄は必須項目です