Huomioita GR Yariksen toimituksen jälkeen

GR Yariksen toimituksesta (tammikuuhun 2021 mennessä) on kulunut noin kaksi kuukautta, ja olen ajanut sitä noin 2800 kilometriä.

Yhdellä sanalla, jos ilmaisisin vaikutelmani, se olisi “erinomainen”.

Mahdollisesti sen erinomaisen suorituskyvyn odotuksen mukaisesti tämän auton verkossa oleva maine on varsin suotuisa sekä kotimaassa että kansainvälisesti.

Itse en tunne tai omista ajotekniikoita kommentoidakseni tämän auton suorituskykyä. (Mutta voin silti tehdä loogisia yhteyksiä.)

Niinpä luulen, että se mitä monet sanovat tämän auton suuruudesta mediassa ja internetissä, on todennäköisesti totta.

Tämän auton hyvät puolet löytyvät kaikkialta internetistä.

Siksi haluan tällä sivulla luetteloida ‘Loogisten yhteyksien Taro’n’ todelliset tunteet tämän auton puutteista.

Ottaen huomioon tämän auton alkuperän, täällä mainitut puutteet ovat triviaaleja ja vähäpätöisiä, mutta luulen, että ne saattavat olla jonkin verran hyödyllistä tietoa niille, jotka harkitsevat ostamista.

Ensinnäkin, tämän auton ajotuntuma on vaikea hahmottaa. Kauniisti pullistuvat lokasuojat, erityisesti rinnakkaispysäköinnin aikana, voivat olla melko ärsyttäviä.

Näkyvyys kuljettajan istuimesta on huono. Sivupeilien sijainti on hankala, ja ikkunat ovat kapeat, ehkä lisätäkseen rungon jäykkyyttä.

Puhuessaan sivupeileistä, jos tilaisuus tulee, haluaisin luoda erillisen sivun keskustelemaan eri näkökulmista, koska tilanne ei ole ihanteellinen. (Loosin erillisen sivun. Klikkaa ‘tästä’.)

Tilanteissa, kuten kierreteillä monikerroksisissa pysäköintialueissa, joissa liikut ylös ja alas käyttäen tiukkoja mutkia pienellä säteellä, yleisiä kolmiulotteisissa pysäköintialueissa, haluttu sijainti on juuri peilin pohjalla piilossa.

Kilpailun kannalta todennäköisesti kääntyminen pienellä säteellä, kuten autocrossissa, ehkä samanlainen kuin gymkhana.

On melko pelottavaa, että pienillä säteillä kääntyessä haluttu paikka on täsmälleen piilossa oven peilin takana.

Sisään- ja ulosmeno ei ole hyvä. A-pilari jatkuu tasaisesti katon kanssa, häiriten pään liikerataa sisään ja ulos tullessa. Istuimen laskeminen taaimpaan asentoon joka kerta kun sisään ja ulos minimoi tämän häiriön, mutta se on hieman vaivalloista. Pitkät ovet sekä eteen että taakse pahentavat merkittävästi sisään- ja ulosmenoa.

Myös, koska ulkoisten reunojen välinen leveys on epätavallisen suuri, potentiaalisten ostajien, jotka harkitsevat parkkipaikkoja tai automaattisia parkkipaikkoja, jotka ovat juuri oikean kokoisia tälle autolle, tulisi olla varovaisia.

‘Loogiset yhteydet Taro’ sai autotallin todistuksen GR Yarikselle koneellisessa parkkipaikassa, jonka leveyden rajoitus on 1810 millimetriä, mutta toimituspäivänä pyörä raapi reunaa lavaa vasten, ja se oli hieman masentavaa.

Niille, jotka harkitsevat vakavasti tämän auton ostamista, suosittelen vakavasti harkitsemaan tätä pysäköintiongelmaa.

Vaikka runko mahtuisikin nipin napin, renkaat eivät ehkä sovi. Jos renkaat ovat juuri oikeat, on mahdotonta vaihtaa pyöriä 8J:sta 8.5J:hen tai 9J:hen.

Jos viereinen auto tai seinä on lähellä, saattaa olla vaikeuksia päästä sisään ja ulos GR Yariksen pitkien ovien takia.

Jos mahdollista, lainaa koeajoautoa kerran ja katso, pystytkö helposti menemään sisään ja ulos käyttämästäsi parkkipaikasta tai onko sisään ja ulosmenon hankaluus hyväksyttävissä rajoissa.

Verrattuna ‘päivittäiseen käyttöön’ Peugeot 208 (vanhempi malli, joka ajoi 45 000 kilometriä vuodessa, myöhemmin romutettu täydellisen vahingon tapauksessa ja nyt korvattu Nissan Note 4WD:llä), tätä samaa kompaktia autoa, joka on nimetty samaksi, on merkittäviä eroja käytettävyydessä.

Termi ‘kompaktiauto’ ei ole luotettava tässä tapauksessa.

Takapenkki on edelleen pieni ja pimeä. Se on todennäköisesti enemmän lisäistuin. Puolisoille tai pienille lapsille, jotka eivät ymmärrä autoja, se voi olla epäsuosittu tila. Katon ja A-pilarin musta sisäverhous voi myös olla epämiellyttävä naisille sen ahtaan tuntuman takia.

Vaikka valmistajan edustaja todennäköisesti tietää, että valkoinen A-pilarin verhous heijastuu etulasista ja estää näkyvyyttä, monet autot omaksuvat valkoisen värin avoimuuden vuoksi. (Kirjoittajan huomautus: Nykyisellä päivittäisellä autolla, Nissan Note 4WD:llä, on toimenpiteitä heijastumista vastaan. Napsauta ‘tästä’ saadaksesi lisätietoja.)

GR Yariksessa näyttää siltä, että näkyvyydelle annetaan enemmän merkitystä kuin avoimuudelle.

Lisäksi niille, joilla on pieniä lapsia, on suositeltavaa varustaa varmuuskameralla tai turvalaitteilla tätä tarkoitusta varten.

Jos pieni lapsi hiipii auton takaosasta sokeaan kulmaan, sisään- ja ulosmenossa voi olla hermoja raastavaa. (Kirjoittajan huomautus: Tämä ongelma ratkaistiin asentamalla jälkimarkkinoiden varmuuskamera. Napsauta ‘tästä’ saadaksesi lisätietoja.)

Yksi asia lisää, kun tuen vasenta polvea keskikonsoliin oikeissa käänteissä, polveni ja keskikonsolin muoto eivät ole yhteensopivia, ja se tulee poikkeuksellisen kivuliaaksi. Tämä voisi olla parannuksen paikka. (Kirjoittajan huomautus: Tämä ongelma ratkaistiin ‘Täysikokoisten istuinten esittelyn kautta oppimani asiat [Osa 1].’)

Kuitenkin, rehellisesti sanottuna, olen ‘Loogiset yhteydet Taro’, äärettömän onnellinen ajamaan tällaista hämmästyttävää autoa.

Mikä on niin hienoa? Ajamisen teon ja auton käyttäytymisen tunteen välillä kehon kanssa on uskomattoman nautinnollista!

Tämä päättää tällä kertaa.

‘Napsauta tästä siirtyäksesi tämän sivuston sisältöön.’ ‘Napsauta tästä siirtyäksesi eri sivuihin TOYOTA GR Yarisista.’
‘Napsauta tästä siirtyäksesi eri sivuihin NISSAN Note 4WD:stä.’

コメントする

メールアドレスが公開されることはありません。 が付いている欄は必須項目です